Webshop laten maken zonder veel geld te investeren.

Wat is Woocommerce?

Woocommerce is ontstaan in 2008 toen drie websitebouwers een nieuwe plug-in ontwikkelde voor de website WordPress. Met deze nieuwe plug-in kon een webshop gemaakt worden. Woocommerce begon zeer simpel, maar is inmiddels uitgebreid tot een zeer professioneel webshop systeem met tal van mogelijkheden. Om deze reden is Woocommerce een van de bekendste en meest gebruikte webshop systemen van deze tijd.

Het vierstappenplan voor website building

Onze vier stappen planning zorgt voor feilloos technisch werkende websites.

Wat andere providers als extra aanbieden is voor ons een logische voorziening waar je niet om hoeft te vragen. b.v. het linken met social media, het mobielvriendelijk maken van je site evenals de analytics, komen gewoon met het pakket.

Wij bouwen sites volgens de vier stappen methode

– Informatie
– Converteren
– Analyseren Online
– Marketingstrategieën

1.  Het informeren van je bedrijf op het internet geschiedt d.m.v. een website. De informatie is specifiek gericht tot de doelgroep van je business of dienst.

2. Als we praten over converteren dan wordt daarmee bedoeld dat de klant zodanig onder de indruk is wat er op je site aangeboden wordt, dat die van bezoeker tot klant veranderd. Het is logisch dat de bezoeker niet meteen klant zal worden, maar door een goede opt-in strategie kan deze persoon regelmatig geïnformeerd worden over alles wat het bedrijf te bieden heeft, waardoor deze persoon uiteindelijk gebruik maakt van de dienst, of een item van je bedrijf aanschaft. Met een uitstekende dienstverlening en optimale informatie wordt hij/zij voor jaren een klant van je zaak.

3. Middels analytische software, zijn we in staat precies na te gaan wat bezoekers op je site doen, en waarom ze plotseling wegklikken. Wij geven onze klanten zo een duidelijk beeld waar de zwakke plekken van hun site zijn, en wat eraan gedaan kan worden om klanten te werven i.pv. derven. Klanten krijg je door interessante inhoud via je website te verschaffen. Het doel van elk bedrijf is om meer klanten te krijgen, zodat de continuïteit van de onderneming gewaarborgd is.

4. Onze marketingstrategieën zijn onweerstaanbaar, waardoor bezoekers geleid worden naar web opt-in formulieren, zodat het contact blijvend is, en de potentiële klant regelmatig op de hoogte gehouden kan worden van aanbiedingen en nieuwe ontwikkelingen van de onderneming.

Een website is geen pronkstuk waar men zo af en toe vrienden en kennissen naartoe stuurt. Een website moet het gezicht zijn van een bedrijf, omdat iedere bezoeker er op die manier naar kijkt. Een slechte site met fouten in de links zal je bedrijf meteen degraderen tot een niet professionele instelling. Bij het bouwen van je website zorgen wij ervoor dat alles tot in de puntjes wordt geregeld, zodat zowel de bezoeker als de eigenaar van de site, er met plezier op gaat. Het bouwen van een nieuwe site, is geen toverij, we kunnen heel veel doen, maar als de site eigenaar zaken wil die niet mogelijk zijn, of af te raden zijn, zullen we dat ook eerlijk zeggen. Ook zullen we je stimuleren om simpele zaken zelf te doen als je de kosten wilt drukken. Maar wij zullen je altijd bijstaan als het nodig is.

Voordat je website live gaat, zijn er allerlei details die in orde gemaakt moeten worden, Maar daar zijn wij voor. Door onze jarenlange ervaring wordt elk project, groot of klein perfect afgerond.

Woocommerce themes en plug-ins

Woocommerce heeft verschillende themes en plug-ins om de ideale webshop te maken. Er zijn veel soorten Woocommerce themes die dienen als basis voor het design van een webshop. Er is voor iedere sector en smaak wel wat te vinden. Het gebruik van een Woocommerce theme bespaart daarnaast ook nog eens veel tijd en kosten.

De plug-ins maken het heel simpel om producten en functies toe te voegen aan de webshop. Denk hierbij aan: het toevoegen van aanbiedingen, verschillende btw-tarieven, verzendkosten aanpassen aan het gewicht, subcategorieën, nieuwsbrieven en afbeeldingen die veranderen op basis van de gekozen kleur. Naast al deze functies bestaat er zelfs de mogelijkheid om klanten een eigen product te laten ontwerpen.

Woocommerce voordelen

Met Woocommerce kan een webshop gemaakt worden zonder veel geld te investeren. Zoals eerder benoemd, is het ook nog eens makkelijk in gebruik en ziet het er zeer professioneel uit. Dit komt doordat alles op één plek te vinden is. Woocommerce heeft maar één systeem en vanuit dat systeem kan alles worden aangepast binnen de webshop.

Naast het verkopen van fysieke producten kunnen er ook digitale producten verkocht worden. Denk hierbij aan onlinecursussen of een E-book. Ook kunnen er kaartjes voor een concert of festival verkocht worden via een webshop van Woocommerce. Het aantal verkochte producten en alle statistieken die daarbij horen, worden automatisch bijgehouden. Zo krijgt men inzicht in de bestverkochte producten, het soort klanten en op welke dagen het meest verkocht wordt.
Wil je niet alleen een Nederlandstalige webshop? Woocommerce biedt ook de mogelijkheid om een webshop te maken in meerdere talen. Talen zoals Duits, Frans, Engels en Spaans kunnen toegevoegd worden aan de webwinkel om meer klanten aan te spreken.
Meerdere betaalmethoden kunnen worden toegevoegd aan de webshop. Dit kan via verschillende betaalproviders zoals Digiwallet, Icepay, Mollie en Pay. Via deze betaalproviders kunnen betaalmethoden iDeal, Paypal, Afterpay en creditcards worden toegevoegd.
Er zijn regelmatig updates, hierdoor blijven alle functies optimaal en kunnen steeds nieuwe plug-ins en themes worden bijgevoegd. Ook wordt Woocommerce als veilig ervaren. Ze werken samen met veiligheidsexperts en er vinden ook regelmatig veiligheidsupdates plaats.

Er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen die niet beschreven zijn, maar het is logisch dat Woocommerce enorm populair is door al deze voordelen. Woocommerce biedt de mogelijkheid om een professionele webshop te ontwerpen tegen een zeer goedkope prijs. Hiermee is het voor iedereen mogelijk, ongeacht ervaring, om een webshop te maken.